V tomto príspevku vás prevedieme procesom tvorenia dvojjazyčných stránok WordPress. Naučíte sa inštalovať doplnky, konfigurovať ich a prekladať obsah webu.

Prekladom svojej WordPress stránky do iných jazykov sa môžete začať umiestňovať v službe Google pri vyhľadávaní v nových jazykoch. Najlepšie na tom je, že nebudete musieť vytvárať žiadny nový obsah. Existujúce koncepty môžete jednoducho použiť v novom jazyku.

1. Inštalácia doplnkov pre viacjazyčné stránky WordPress

WPML je potrebný na preklad každého aspektu vašich webových stránok. WPML je modulárny doplnok, ktorý vám umožňuje nainštalovať iba komponenty, ktoré potrebujete pre určité webové stránky.

Najprv nainštalujte základný doplnok WPML. WPML String Translation a WPML Translation Management by mali byť nainštalované na väčšine webových stránok. V závislosti od vašej témy a pluginov budete následne musieť nainštalovať rôzne WPML komponenty.

WPML má zabudovanú funkciu inštalácie a aktualizácie. Nateraz stačí, keď nainštalujete a zaregistrujete základný doplnok. Potom v správcovi WordPress prejdite na položku Doplnky > Pridať novú reklamu. Tam uvidíte kompletný zoznam komponentov WPML a môžete si vybrať tie, ktoré sú potrebné pre vašu stránku.

2. Ako pridávať jazyky pomocou WordPress

WordPress vám umožňuje vybrať si jazyk stránky bez použitia „viacjazyčného“ doplnku, ale len jedného jazyka. WPML vám umožňuje pridávať na vaše stránky toľko jazykov, koľko potrebujete.

Hneď po inštalácii WPML prejdite do ponuky WPML Languages. Na začiatok vyberte aktuálny jazyk stránky.

3. Začlenenie prepínačov jazykov do vašej webovej stránky

Pomocou prepínačov jazykov môžu návštevníci čítať vaše stránky v ľubovoľnom jazyku. WPML vám umožňuje integrovať do dizajnu vašej WordPress stránky niekoľko prepínačov jazykov.

Prepínače jazykov môžu obsahovať ponuky, widgety, stránky a príspevky a spodná časť webu. Môžete si tiež vytvoriť vlastný prepínač jazykov, ktorý môžete použiť v akejkoľvek šablóne PHP.

4. Zriadenie prekladu obsahu pre webovú stránku

Teraz, keď má vaša stránka veľa jazykov a používateľsky prístupný prepínač jazykov, je načase pustiť sa do práce a začať s prekladom obsahu.

WPML umožňuje prekladať obsah vašich webových stránok jednoduchým spôsobom. Máte možnosť preložiť si obsah sami, použiť jednu z mnohých dobrých prekladateľských služieb prepojených s WPML alebo použiť automatický preklad.

Prekladateľské služby zaisťujú vyššiu kvalitu vtedy, keď na nich pracujú ľudia a poskytujú aj možnosť korektúry. V prípade spravovania firemnej webovej stránky a vytváranie profesionálneho imidžu by ste mali zvážiť investíciu do vysokokvalitného profesionálneho prekladu.

Automatický preklad dosiahol za posledné roky veľký pokrok. V dnešnom svete poskytuje strojový preklad vynikajúce výsledky v širokej škále jazykových kombinácií. Majte však na pamäti, že ide stále o automatický proces, ktorý si stále vyžaduje dohľad. Odporúčame vám, aby ste si nechali spraviť korektúru každého strojového prekladu. Ak to bude potrebné, môžete preklad kedykoľvek aktualizovať a vylepšovať.

A to je všetko!

Je skvelé mať dvojjazyčnú webovú stránku, ale oveľa lepšie je, ak táto stránka generuje návštevnosť. WPML sa našťastie postará o všetky technické detaily, takže vy sa môžete sústrediť na stratégiu a tvorbu obsahu.

Ak máte ďalšie otázky, kontaktujte nás na info@kjtranslations.sk, telefonicky na čísle +421 948 010 568 alebo prostredníctvom kontaktného formuláru.