V tomto príspevku si ukážeme, ako môžete pomocou doplnku Polylang na platforme WordPress rýchlo vytvoriť viacjazyčnú stránku. Polylang umožňuje tvorenie webových stránok vo viacerých jazykoch. Preklady svojich stránok a príspevkov môžete vytvárať a upravovať v ľubovoľnom jazyku.

Čo je to vlastne Polylang?

Polylang je doplnkom platformy WordPress, ktorý umožňuje vytvoriť dvojjazyčnú alebo viacjazyčnú webovú stránku. Prostredníctvom tohto doplnku môžete pridávať neobmedzené množstvo jazykov a ručne alebo pomocou systému na správu prekladov preložiť obsah svojej webovej stránky (články, stránky, kategórie, značky, widgety, ponuky, vlastné druhy príspevkov, taxonómie, adresy URL atď.).

Ako na to

  1. Najprv je potrebné nainštalovanie a aktivácia doplnku Polylang.
  2. Ak chcete doplnok nakonfigurovať, po jeho aktivácii prejdite do časti Languages > Languages.
  3. Na stránke s nastaveniami jazyka sa nachádzajú tri karty. Prvou je karta „Languages“.
  4. Tu je potrebné uviesť zoznam jazykov, ktoré budete používať na svojej webovej stránke. Na tomto mieste je tiež potrebné zadať predvolený jazyk, ako aj všetky ostatné jazyky, ktoré majú mať používatelia k dispozícii na vašej webovej stránke.
  5. Po pridaní jazykov prejdite na kartu „Strings Translations“. Pred výberom formátu dátumu a času musíte najprv preložiť názov a popis vašej stránky.
  6. Ďalším prejdeme na stránku Languages » Settings page. Na tejto stránke môžete konfigurovať nastavenia URL adries pre jednotlivé jazyky a vytvárať URL adresy vhodné pre SEO.
  7. Keď skončíte, kliknite na tlačidlo „Save changes“, čím uložíte zmeny.
  8. Po uložení prejdite na domovskú stránku, kde by ste teraz mali v menu hlavičky vidieť odkazy, ako aj odkazy na prepínanie stránky do jednotlivých jazykov.

A to je všetko!

Pokiaľ ide o preklady, s doplnkom Polylang treba počítať. Obsahuje všetko, čo budete potrebovať na to, aby sa vaša webová stránka zmenila na viacjazyčnú lokalitu.

Kvalitný WordPress web vo viacerých jazykoch je predsa lepší, ako obyčajný WordPress web. Integruje všetky výhody vašej poctivej práce, ale zároveň osloví väčšie publikum, než by oslovila webová stránka, ktorá je len jednojazyčná.

Ak máte ďalšie otázky, kontaktujte nás na info@kjtranslations.sk, telefonicky na čísle +421 948 010 568 alebo prostredníctvom kontaktného formuláru.