Na trhu existuje mnoho platforiem elektronického obchodu, ktoré umožňujú previesť váš internetový obchod WooCommerce do viacerých jazykov, pričom doplnok WordPress WooCommerce je jedným z najobľúbenejších. Hoci WordPress štandardne neposkytuje podporu viacerých jazykov, vytvorenie internetového obchodu vo viacerých jazykoch je jednoduché.

Keď ste už dosiahli úspech na lokálnom trhu, ďalším prirodzeným krokom je rozšírenie vášho podnikania do ďalších krajín. Vytvorenie obchodu WooCommerce vo viacerých jazykoch vám pomôže preniknúť na nové medzinárodné trhy a nájsť potenciálnych zákazníkov, ktorí by inak o vašej ponuke nevedeli.

Na vytvorenie obchodu WooCommerce vo viacerých jazykoch budete potrebovať dve veci: WooCommerce na vašej stránke WordPress a prekladací zásuvný modul.

Prečo by ste mali s WPML používať zásuvný modul WooCommerce Multilingual?

Tím WPML vytvoril WooCommerce Multilingual, špecializovaný plugin na správu prekladov produktov WooCommerce. Jeho súčasťou je viac ako 60 jazykov, z ktorých si môžete vybrať a pridať ich do svojho elektronického obchodu.

Ak chcete pre svoj elektronický obchod WooCommerce zabezpečiť plnú podporu vo viacerých jazykoch, musíte si nainštalovať doplnok WooCommerce Multilingual. WooCommerce Multilingual je riešenie WooCommerce prispôsobené pre viacjazyčné stránky elektronického obchodu WordPress.

Inštalácia

Ak chcete doplnok nainštalovať, prejdite na oficiálnu webovú stránku doplnkov WPML, vyberte si riešenie a nainštalujte ho. Po ukončení inštalácie ho budete musieť nakonfigurovať. Po nakonfigurovaní bude váš obchod WooCommerce pripravený na prekladanie. Preklad môžete vyhotoviť prostredníctvom doplnku WPML dvoma spôsobmi:

1. možnosť: na preloženie materiálov použijete systém správy prekladov.

Ako iste viete, na kvalite záleží. Na to by ste mali myslieť aj pri prekladaní svojich webových stránok. Celý proces prekladania si zorganizujte pomocou prídavnej funkcie na správu prekladania doplnkov.

  • Na začiatok prejdite na ovládací panel prekladu.
  • Následne vyberte obsah, ktorý chcete preložiť.
  • Vyberte možnosť na preklad.
  • Nakoniec kliknite na tlačidlo „add selected content to translation basket“.

Vybraný obsah bol teraz úspešne preložený.

2. možnosť: Manuálny preklad obsahu.

Obsah vašich stránok je možné preložiť manuálne bez toho, aby ste museli inštalovať prídavnú funkciu na správu prekladov. Ak chcete preložiť či aktualizovať obsah svojich webových stránok, jednoducho otvorte ovládací panel a použite ikony plus a doplnky.

Aké sú výhody používania doplnku WooCommerce Multilingual s WPML?

Používanie doplnku WooCommerce Multilingual s WPML má množstvo výhod. Ide o doplnok WordPress vyvinutý vývojármi WPML, ktorý umožňuje preklad produktov WooCommerce.

Po nainštalovaní poskytuje plnú podporu pre váš elektronický obchod WooCommerce spravovaný vo viacerých jazykoch. Umožňuje vám tiež spravovať rôzne informácie týkajúce sa produktov, napríklad:

  • Informácie o jednotlivých produktoch
  • Preklady kategórií jednotlivých produktov
  • Preklady štítkov jednotlivých produktov
  • Vlastnosti produktov

A to je všetko!

Popravde, neexistuje lepší spôsob na rozšírenie svojho pôsobenia na nový trh, ako zriadením elektronického obchodu WooCommerce vo viacerých jazykoch. Vám nielen preklad vášho elektronického obchodu a poskytovanie lokalizovaného obsahu pomôže prilákať nových zákazníkov, ale pomôže vám aj maximalizovať váš dosah a zvýšiť predajný potenciál.

Ak máte ďalšie otázky, kontaktujte nás na info@kjtranslations.sk, telefonicky na čísle +421 948 010 568 alebo prostredníctvom kontaktného formuláru.